The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

“Da, dar dv. acum i-ati bagat pe toti in aceeasi tabara, dar nu au fost toti in aceeasi tabara, asta e necazul.”

sefii Armatei si ai Securitatii au colaborat si au coordonat in strinsa legatura dupa 22 ???

Audierea lui Stefan Dinu (DIA) 13.01.1994 Comisia Senatoriala

Scan

Dl. Dinu:

–Pai, eu v-am spus reteaua cu ce s-a ocupat acolo.  Ei nu aveau obligatie sa-mi raporteze mie.  Ce crede ca a existat probabil o structura necunoscuta de nimeni, o subterana intr-adevar, facuta de dictator si nu se poate sa nu fie cu cunostinta fostului sef al DSS, cu insi din toate structurile, pregatiti sa-si dea viata pentru asta.  Noi am surprins foarte multe legaturi radio cifrate.  Nu faceau parte din centrul armatei si toata lista am trimis-o la securitate s-o identifice, mi-au dat si doua telefoane pe TO care de fapt nu existau.  Si atunci intreb si eu:  cine a tras in noi?  Noi le-am spus de la inceput care sunt legaturile noastre dar ei nu ni le-au spus niciodata, si atunci dati-mi voie sa trag o concluzie.  Deci, cred ca a existat o structura supra, in care puteau sa fie si ofiteri din armata romana, puteau sa fie si de la militie, securitate, studenti, studenti straini, din toate statele.  Si daca nici o comisie nu a ajuns la nici o concluzie, inseamna ca asta a fost.

Scan-001

Dl. Dinu:

Asa imi explic si multele traficuri radio parazitare sau daca vreti, necunoscute noua care le-am dat si noi sa fie verificate, deci ale armatei nu erau, cei de la interne nu ne-au raspuns niciodata.

Si probabil ca s-a primit semnalul la un moment dar totul sa se acopere, totul sa dispara, si asta este suficient ca sa cautam acum chiar in casele conspirative, puneti-le cap la cap, si unde au fost victimele si sa vedeti dv. ca, coincidenta nu poate fi intamplatoare.  Dar, sigur, eu cred ca numai cei care au ceva de spus in aceasta chestiune, cei care ar trebui sa stie ori nu sunt audiati, ori nu stiu ce se intampla.

Scan-002

 
%d bloggers like this: