The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

Dosarul Revoluției: Cerere de aviz pentru inculparea lui Iliescu, Roman și Voican Voiculescu

De mult (in 1995!) a fost degajat scenariul “Revolutiei”…

Acum vine Parchetul..si spune cam acelas lucru…

A fost identificată, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceaușescu) care a contribuit, alături de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din  Piața Palatului și declanșarea protestelor în București.

H)  A fost stabilită componența comandamentului politico-militar care a preluat, în timp foarte scurt, după fuga președintelui în exercițiu,  puterea totală în România. Referitor la acest aspect a existat o eficientă colaborare cu principalele facultăți de drept din țară (București, Cluj-Napoca și Iași), concluzionându-se, fără echivoc, faptul că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere. În această etapă a anchetei, este posibilă o mai bună stabilire a conduitei membrilor noii puteri politico-militare și acțiunile de legitimare a acesteia pe plan intern și international.

 I)  S-a realizat edificarea parțială referitoare la declanșarea și executarea diversiunii militare începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989. Este cert faptul că diversiunea a existat, s-a manifestat complex pe mai multe planuri, fiind cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale și distrugeri survenite.

  •  Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformărilor constante, având consecințe deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii și mijloacelor militare de comunicații, astfel fiind instaurată la nivel național binecunoscuta psihoză teroristă.
  • De asemenea, se conturează modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecințe deosebit de grave.
  • În legătură cu aceeași diversiune au fost obținute date care demonstrează că în anul 1987 forțele armate ale României au importat două tipuri de imitatoare de foc militare, respectiv imitatoare pentru armamentul de infanterie, cu foc la gura țevii și imitatoare privind desantul de parașutare.
  • Totodată, urmare a probatoriului administrat există o mai bună înțelegere a diversiunii radio-electronice.
  • Au fost realizate progrese notabile pentru înțelegerea fenomenului diversionist (unic în istoria României prin complexitate și anvergură) atât sub aspectul mecanismelor concrete de acțiune cât și din perspectiva persoanelor ce au dirijat acest fenomen. Este de așteptat ca viitoarele cercetări să aducă lămuriri privind autorii diversiunii și eventualele complicități în realizarea acesteia.

Si acum ce vesti minunate vin…
https://revista22.ro/70270397/dosarul-revoluiei-cerere-de-aviz-pentru-inculparea-lui-iliescu-roman-i-voican-voiculescu.html

Iata cum au reactionat intelectuali romani de mare rang…

Criminalii: Au crezut că pot să scape. Poate o mai cred si acum. Dar nu vor scăpa, nici in mormânt…

(THE CRIMINALS:  They thought they could escape.  Perhaps they still think they can even now.  But they won’t escape, not even in the grave…)

g4media.ro

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cererea-parchetului-privindu-i-pe-iliescu-roman-si-voican-voiculescu-stelian-tanase-dar-de-ce-doar-trei-906407?utm_source=Sharefb

“Dar de ce doar trei? Pentru că grupul era mult mai mare”, a întrebat retoric, la Digi24 istoricul Stelian Tănase.
„Dar de ce doar trei? Pentru că grupul era mult mai mare. Avem şi nişte militari acolo şi au dispărut misterios, dar sunt oameni care au fost în echipă şi sunt în viaţă. E suficient să luăm nişte imagini filmate în clădirea CC, să le vedem figurile, să le identificăm şi trebuie implicate într-un fel sau altul. (…)

https://revista22.ro/70270484/ne-nving.html

Dar oare cine (mai sus) a degajat scenariul armatei si al gastii lui Iliescu cu douazeci de ani in urma???  Vom vedea…dar numai mai jos…dupa o interventie a lui Mircea Dinescu…

Din toată această poveste de Crăciun lipsesc băieții cu ochi albaștri, care, privind în acele zile de foc prin lunetele puștilor, au întrezărit mai devreme decît alții zorii capitalismului lui nea Ion.

http://www.catavencii.ro/editorial/poveste-de-craciun/

Poveste de Crăciun

Singurele simulatoare ale Revoluției române de care s-a vorbit pînă mai ieri au fost Ion Caramitru și subsemnatul.

Noi am simulat la televizor că dictatorul a fugit. Noi ne-am prefăcut cînd am îndemnat populația să iasă în stradă.

Iacătă însă că, după îndelungi cercetări, Procuratura ne anunță că n-am fi fost unicii simulanți și că pe acoperișurile unor clădiri din București niște aparate cu foc la gura țevii se prefăceau și ele că trag în mulțime spre a induce „psihoza terorismului”.

Carevasăzică teroriștii n-au existat.

A existat numai o frumoasă psihoză produsă de sculele buclucașe din dotarea armatei:

– imitatoare de foc militar;

– imitatoare ale desantului de parașutiști;

– radio-electronice pentru prostirea radarului.

Bașca trei tentative de asasinare a lui nea Nicu cu ajutorul Dicționarului Limbii Române.

Mai mult decît atît, cică s-ar fi descoperit și sursa sunetului declanșator de panică din Piața Palatului, adică a Big Bang-ului prin care socialismul multilateral dezvoltat s-a făcut praf.

Din toată această poveste de Crăciun lipsesc băieții cu ochi albaștri, care, privind în acele zile de foc prin lunetele puștilor, au întrezărit mai devreme decît alții zorii capitalismului lui nea Ion.

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/2011/08/01/gheorghe-ratiu-fost-sef-dir-i-dss-la-ordinul-generalului-vlad-in-zilele-de-25-27-decembrie-1989-am-coordonat-o-investigatie-in-spitalele-si-morgile-capitalei-pentru-a-stabili-care-este-adevaru/

Expres Magazin, 9 ianuarie 1992

image-24

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/teza-dia-o-teza-securista-olbojan-si-un-fost-colonel-din-directia-iv-dss-in-1990-gheorghe-ratiu-in-ianuarie-1992/

 
%d bloggers like this: