The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

“Se trage din toate directiile:  din zona flotilei prezidentiale, de la capatul pistelor si mai ales din liziera de langa aeroport.” (Flacara, 11/94)–Otopeni, decembrie 1989. Keyword: Liziera (III)

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/am-luat-legatura-si-cu-altii-parinti-din-bucuresti-ai-caror-copii-au-fost-ucisi-familiile-datcu-oprea-stanciu-petre-mihai-bacanu-romania-libera-20-ianuarie-1990/

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/am-luat-legatura-si-cu-altii-parinti-din-bucuresti-ai-caror-copii-au-fost-ucisi-familiile-datcu-oprea-stanciu-lt-col-alexandru-bodea-noiembrie-1990-otopeni-decembrie-1989-keyword/

Soldatii de la Campina ucisi la Otopeni fusesera pe 21 decembrie la Inter!

–Ei refuzasera sa traga in manifestanti

“Spre final, cand spiritele s-au mai calmat, dl. Cornel Florea, revolutionar de pe aeroport [atunci sef al Biroului de Informatii Aeronautice], a apucat sa faca o declaratie suprinzatoare:  soldatii din Campina ucisi pe 23 decembrie ’89 la Otopeni sunt cei care in noaptea de 21, la Inter, au refuzat sa traga in manifestanti.  Dl. Florea detine aceasta informatie de la supravietuitorii masacrului.”

Imediat dupa ora 17,00 [pe 22 decembrie 1989], pe cand se lasa intunericul, in zona aeroportului au inceput sa auda puternice focuri de arma.  In orele care au urmat, focurile s-au inetit.  Se trage din toate directiile:  din zona flotilei prezidentiale, de la capatul pistelor si mai ales din liziera de langa aeroport.

Luca Stefanovici si Toma Roman Jr., “Enigmele persista, dupa cinci ani, dar oamenii incep sa vorbeasca (I),” Flacara, nr. 44 (1-7 noiembrie 1994), p. 7.

(Salvaged from Indiana University’s Main Library, Bloomington, Indiana, dissertation years)

Scan-004

Scan-005

 
%d bloggers like this: