The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

Trupe Speciale ale Comandantului Suprem, Nicolae Ceausescu (marturie, video Arad)

(purely personal views, as always, based on over two decades of prior research and publications)

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/supravietuitorul-ovidiu-paius-despre-arad-hotelul-parc-si-diversionistiteroristii-lui-nuta-video/

Fullscreen capture 5132016 81530 PM

From approximately 1:16:25 to 1:18:00 a doctor who treated a terrorist suspect (the recording is from 24 December 1989) recounts the appearance, clothing, behavior, and possessions of the terrorist suspect.

22.12.1989 Arad

At 1:17:47 he says militieni from the Interior Ministry came and took the suspect away and at 1:18:00 they confirmed that the doctor’s suspicion was right, the suspect was a terrorist from the “trupe speciale.”

==================================================================================================================================================

We know that the “trupe speciale” existed, threatened, and fired on the barracks where the Ceausescus were being held in Tirgoviste during these days.

Lt. Col. Ion Mares detailed (left column) how punctually after a phone call in which the self-identified “trupe speciale” threatened that if in 3o minutes the “traitors” were not turned over, they would be fired upon, and that like clockwork that is exactly what happened:

Ceausestii la Tirgoviste, Flacara no. 51 (19 decembrie 1990), pp. 8-10.

Florentin, who was a recruit in December 1989 in the very unit in Tirgoviste in which the Ceausescus were executed, also speaks of “trupe speciale ale Ministerului de Interne inca proceausist” in the comments below.

Florentin – decembrie 20, 2007 said:
Eu am facut stagiul militar in 1989, la Targoviste, chiar in cazarma unde au fost executati sotii Ceausescu. Daca va intereseaza cate ceva, astept intrebarile voastre. De pilda, de ce s-a tras in multime in mai multe orase din tara, de ce au fost executati Nicolae si Elena Ceausescu acolo si nu altundeva sau altcandva, dece procesul lor a fost un simulacru ? Sau cum aveau de gand sa scape de dictator, fiindca va garantez ca nu printr-un proces si o executie. Aceste raspunsuri le-au dat si altii, dar lumea nu vrea sa le asculte. Prefera misterul acelor evenimente.
Florentin – decembrie 26, 2007 said:
CINE AU FOST TERORISTII? Problema este nu daca au existat teroristi locali, ci daca au existat trupe de mercenari straini ca sa-l salveze pe Ceausescu. Teroristi au fost denumiti de fapt fie securisti, fie ofiteri-subofiteri diversionisti, care actionau aparent individual si deschideau focul aproape fara motiv; au mai fost denumiti fanatici ai regimului muribund. Deci ei au fost teroristii. Eu am curajul sa afirm ca in evenimente au fost implicati, insa, chiar si mercenari. Pe radarele din unitatea noastra de antiaeriana de la Targoviste apareau tinte fictive, iar tehnlogia respectiva nu era la vremea aceea de origine romaneasca. Este ceea ce se cheama “razboi electronic” si putem doar concluziona cu o anumita doza de risc ca au existat trupe speciale cu origine necunoscuta pe teritoriul Romaniei. Termenul de teroristi a inceput sa fie vehiculat in acele zile cand unitatile antitero romane (trupe speciale ale Ministerului de Interne inca proceausist) se deplasau spre TVR pentru a-i inlatura de acolo pe revolutionari. Aceste trupe antitero au devenit pe moment inamicul nr. 1 al poporului si au inceput sa fie denumite nu antitero, ci teroriste si chiar ne-au tinut sub teroare o vreme, organizand tot felul de diversiuni ucigase cu ajutorul unor ofiteri de armata din unitatile militare asediate prin toata tara. Un asemenea terorist am capturat chiar eu si cativa colegi pe strazile din Targoviste: se daduse ordinul ca toate garzile civile sa predea armele, iar un domn conducea o Dacia cu automatul de gat. L-am oprit,nu a deschis focul, dar nici nu a vrut sa se predea si i-am zdrobit nasul cu catarea mea de la arma, cand a incercat sa riposteze. La perchezitie, am gasit in masina filme, munitie de pistol si documente cifrate. A stat o vreme in arest in corpul de garda unde a fost impuscat Ceausescu si nu mai stiu ce s-a intamplat cu el. Deci nu sunt teroristii problema, fiindca e clar ca au existat. Problema e daca au actionat si mercenari. Asta chiar nu se poate afla, cu toate indiciile…for full discussion, see Florentin’s comments at  http://www.gds.ro/Opinii/2007-12-20/Revolutia%3A+majoratul+rusinii!/
https://romanianrevolutionofdecember1989.com/was-nicolae-ceausescus-execution-really-necessary/
=================================================================================================================================================
Therefore, should it be surprising at all that Nicu Ceausescu, Nicolae’s son, should detail in his interview with Ion Cristoiu in Zig-Zag in 1990, that the then Military Procuracy had wanted to know what he knew about the “special troops”?

Aşadar, spuneţi-ne dacă Dragomir sau altcineva v-a informat despre venirea, în 20 decembrie, a ROMBAC-ului, cine şi în ce mod s-a folosit de „pasagerii” care au descins la Sibiu?

– În legătură cu ROMBAC-ul, cu persoanele care au venit, au fost două variante, pe care însă mi le-a dat Procuratura militară. Deci, în prima fază a anchetei penale, mi s-a spus că erau cei de la Ministerul de Interne. După aceea, în faza a doua a anchetei penale, cînd USLA şi cei de la Ministerul de Interne au început să treacă „în umbră”, ca să zic aşa, şi nu se mai pomeneşte nimic de ei, s-au luat declaraţii, după lista de pasageri, din care a reieşit, după cîte mi-au spus anchetatorii, că erau oameni normali, fără nici o problemă… Deci, asta este ceea ce ştiu eu de la Procuratura militară, după luni de zile de la desfăşurarea evenimentelor… În concret, în ziua respectivă, n-am ştiut nimic. Deci, nici că vine ROMBAC-ul, că, altfel, nu dădeam telefon la aeroport să întreb ce-i cu zgomotul acela infernal – şi fără precedent – deasupra Sibiului. Şi-apoi, în momentul cînd ştii că vine cineva, nu cu un avion oarecare, normal că, dacă ai anumite interese, nu faci multă gălăgie… Mai ales că, aşa cum s-a pus problema în Rechizitoriu şi în proces, dacă ar fi fost „trupe speciale”, care au un statut secret, în nici un caz nu te apuci cum am făcut eu, să verifici, la aeroport, de ce-i gălăgie… Deci, ca să mă informeze Dragomir despre această problemă – nu! Nici cei de la Interne, nici cei de la Armată nu m-au informat, nici că vine, nici cine a venit. De ce? Tare aş vrea să aflu şi eu!

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/singurul-interviu-acordat-nicu-ceau-escu-presei-rom-ne

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/nicu-ceausescu-interviu-zig-zag-1990/

 
%d bloggers like this: