The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

Ioan Dan v. Dan Voinea

General Magistrat (r) Ioan Dan, Teroristii din ’89, Lucman, 2012.

image0-001

Pentru moment, doresc sa afirm raspicat, transant ca nu sunt de acord cu cei care declara public (din pacate, chiar si procurori) ca nu au existat teroristi.  Unul dintre fostii mei colegi, Dan Voinea, a spus–in cea mai absurda maniera–ca, daca nu a prins vreun terorist, inseamna ca nu au existat teroristi.  Deficitul de logica este evident.  Aceeasi logica  schioapa este adoptata si de autorul faimoasei carti ‘bestseller’ [Grigore Cartianu], ale carui elucubratii ar fi o sursa de umor daca la mijloc nu s-a afla fapte de un tragism extrem, provocat tocmai de adversarii Revolutiei. 

Regret si, in acelasi timp, imi este rusine sa constat ca unii dintre stimabilii mei colegi, care s-au exprimat in sensul mentionat, atat in public, cat si prin cercetarile care le-au fost repartizate, NU AU VRUT sa prinda teroristi si, mai mult, nici macar nu au vrut sa recunoasca teroristii nici in cazurile in care era incontestabila prezenta lor.

image0-003

Astfel, cum am mai aratat, nici Justitia, ca institutie deosebit de importanta a statului, nu a fost neglijata de fosta Securitate.  Multi procurori si judecatori, cu functii importante dupa decembrie 1989, au provenit din personalul fostului Minister de Interne–Securitate si Militie. 

image0-005

 
%d bloggers like this: