The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

Inapoi…la Otopeni (III)

Serialul Otopeni ’89, Nicolae Nistoroiu, Zig-Zag, decembrie 1991 (xeroxes from Indiana University Bloomington Indiana Main Library April 2009)

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/inapoi-la-otopeni-i/

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/inapoila-otopeni-ii/

General Maior Dumitru Draghin:  “Este de vorba de comandantul aviatiei.  De la el am primit ordin sa primim aceasta unitate de securitate.  Am fost informat ca este de la Cimpina…De la ora 22 (22 XII 1989 -n.n.) cind am primit acest semnal, am avut foarte multe convorbiri cu comandantul Aviatiei, in care acesta m-a intrebat:  ‘Au venit?’  Am raspuns ca nu au venit.  L-am spus (lui lt. col. Rachita) ca urmeaza sa vina o unitate de securitate.  El a fost de aceeasi parere cu mine:  ca nu avem nevoie de ei….Calauza de la lt. col. Rachita a venit la mine la birou–Ionescu–si i-am precizat din nou misiunea.  A plecat de aici la punctul de control, la poarta, under era si maiorul Buzescu.  Incepind cu ora 23, au stat acolo pina dimineata ca sa astepte militarii de la securitate.  Dupa plan, ei trebuiau sa vina intr-o ora, o ora si jumatate.  Ei au venit, practic, dupa vreo sapte ore….”

top-002

top-003

top

top-001

 
%d bloggers like this: