The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

Emil Macri: “Rezumind sintetic informatiile obtinute ele nu au pus in evidenta nici lideri si nici amestecul vreunei puteri straine in producerea evenimentelor de la Timisoara.”

Posted by romanianrevolutionofdecember1989 on March 16, 2013

Generalul Emil Macri (seful Dir. II-a Securitatii, Contrainformatii Economice),

Declaratie 2 ianuarie 1990:

“Rezumind sintetic informatiile obtinute ele nu au pus in evidenta nici lideri si nici amestecul vreunei puteri straine in producerea evenimentelor de la Timisoara.  Raportaua (?) acestor date la esalonul superior respectivi generalului I. Vlad a produs iritare si chiar suparare…”

IMG_1219

IMG_1215

8 Responses to “Emil Macri: “Rezumind sintetic informatiile obtinute ele nu au pus in evidenta nici lideri si nici amestecul vreunei puteri straine in producerea evenimentelor de la Timisoara.””

 1. Alex s said

  Mai apar si comentarii in favoarea noastra , acesta este purul adevar , noi timisorenii am facut revolutia si nu altcineva .

 2. Olimpia Iancu said

  Eu una sunt dintre aceia din strada,in Calea Girocului.Daca noi am facut Revolutia,de ce nu beneficiem de ea?Inseamna ca daca nu au fost “agenturilii”,au fost trupele lui Iliescu,a fost lovitura de Stat si gata !Mosul inca e bine merci la 84 de ani ,iar noi ,vai de capul nostru!!Eu cu crizele de panica cu care m-am ales atunci ,ei cu jaful national si cu distrugerea pop.roman!Pai mai iesea mama naibii atunci in strada,daca stiam ca vin cei din esalonul 2?Eu macar m-am ales cu ceva bun:copiii mei sunt cetateni canadieni,chiar daca muncesc pe branci acolo,macar sunt tratati ca niste oameni normali si nu ca niste slugi asa cum au fost tratati in tara!Suntem un popor de oligofreni,condusi de cei pe care ni i-am tot ales!In Calea Girocului se striga “Regele Mihai”,atunci,cand au trecut primele tancuri,dar ne-a auzit cineva?Acum vrea cineva Monarhie?Nu! Sa stam si sa asteptam sa mai treaca 20 de ani,ca cei ai lui Brucan au trecut!Profetia lui este de si mai lunga durata,dar ce sa-i faci,cum e zisa?…”fiecare pasare,pe limba ei piere”!

 3. Alex s said

  Olimpia Iancu , in timisoara a fost revolutie , dupa aia ce s-a intamplat in bucuresti in 22 dec. a fost lovitura de stat coordonata de ilici , noi timisorenii putem fi mandri ca am inceput , pacat ca ne-am lasat pagubasi , trebuia facut ca la revolutia franceza , au spanzurat mii de oameni , noi am fost prea cuminti .

 4. […] Emil Macri: “Rezumind sintetic informatiile obtinute ele nu au pus in evidenta nici lideri si … […]

 5. […] Emil Macri: “Rezumind sintetic informatiile obtinute ele nu au pus in evidenta nici lideri si … […]

 6. […] Emil Macri: “Rezumind sintetic informatiile obtinute ele nu au pus in evidenta nici lideri si … […]

 7. […] https://romanianrevolutionofdecember1989.com/2013/03/16/emil-macri-rezumind-sintetic-informatiile-obt… […]

 8. […] https://romanianrevolutionofdecember1989.com/2013/03/16/emil-macri-rezumind-sintetic-informatiile-obt… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: