The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

“Culisele procesului lui Nicu Ceauşescu” (III): Nicolae Pinciu

Posted by romanianrevolutionofdecember1989 on April 14, 2010

Timp de doua decenii fosti securisti au straduit sa ne convinga ca totul a fost “o inscenare” cu buletine, cu arme, samd (totusi, vezi raspunsuri-respinsuri unor forumisti mai jos)…ei n-au tras nici un foc…dimpotriva–numai ca armata nu folosea cartuse de calibru 9 mm (in schimb, securitatea da)…tot un lucru demn de retinut, nu se spune in articolul din Adevarul, dar Nicolae Pinciu, “a fost ofiter la biroul de cadre al Inspectoratului, si ofiter de contraspionaj, coordanator al grupei locale U.S.L.A.” (sigur tot intamplator) [vezi Rasvan Popescu, “Sibiu (II) Procesul s-a incheiat, intrebarile continua,” Expres nr. 27 (iulie 1990), p. 6.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Culisele_procesului_lui_Nicu_Ceausescu_0_242976221.html

Diversiunea cu buletinul de identitate

Reţinut la UM 01512 în după-amiaza de 22 decembrie, Nicolae Pinciu, fost ofiţer de Securitate, susţine că totul a fost o înscenare pentru a pune cadrele MI în postura de complici ai lui Nicu Ceauşescu. „Nicu nu putea face singur genocid, trebuia să i se găsească şi nişte complici. Nouă ne-au rămas şi documente şi tot în sediu, când ne-au dus la UM 01512. Buletinul meu a fost găsit pe acoperişul Hotelului Continental, lângă o armă. De pe acest hotel s-a tras după 22 decembrie, ca şi din alte puncte, unde au fost găsite buletinele altor colegi de-ai mei. Noi eram reţinuţi, nu aveam cum să tragem de acolo, a fost o înscenare”, afirmă Pinciu.

ZBURATOR 14.Apr.10-00:36hs

Bay Pinciu Nicolae acum cum te mai cheama si cum au procedat t-ea prins prin boschetzii Sibienii si t-ziu luat buletinul din buzunare apoi s-au dus pe Hotelul Continental au tras citeva rafale au lasat arma si buletinul tau, linga armaele si (buletinele vostre de MI linga lada de cartuse ) si inamicii s-au lasat rachetatzi de elicoptere in etajul 8 …!.Bay ..Securiciule ..te facu mumata beata.
Pastile mami tele. voua nici sa mintzitzi nu stitzi curvelor.
Bai paduche a-tzi tras in pilotzi si aia s-au intors ranitzi intro dunga la Aeroport Au inarmat elicopterele colegii pilotzilor s-au ridicat in stol si vau tocat. Altfel cistigatzi partida cu Sovietici cazatzi in Teatru.Te dai scapat, asuns dupa o pensie nesimtzita ? Politica ie ca te lasam, avem nevoie de contactele vostre. V-am stricat jucaria,fara panica vine timpul sa sugetzi si gegetul.

Stuparu14.Apr.10-01:07hs

Si cum ,va ramas documentele in sediu ? Dar in panica aia a-tzi uitat unifomele pe voi ? Si atzi luat lada cu grenade si AG-ul .cateaua si lazile de cartuse si pe unde atzi ajuns in Hotel Continental cind strazile erau blocate zi si noapte de Sibieni . La terasa si parterul si in beci se bea si se minca fara bani.avea in jur instalate puncte de observatzie. A-tzi avut cuib la etajele superiore unde era si locul vostru de intilnire discret cu curvele si punctul de supraveghere electronic al turistilor din hotel. Si va traso pilotzi bucatzi va scos pe geamuri.Apoi v-au declarat Eroii.

One Response to ““Culisele procesului lui Nicu Ceauşescu” (III): Nicolae Pinciu”

  1. taietor de elan said

    @Zburatorul:
    Draga zburatorule, pune mana pe gramatica limbii romane si mananc-o pe paine, inainte sa faci spume la gura si bataturi de la tastatura. Pacat ca un oras asa frumos ca Sibiul e sufocat de o gramada de tarani care, care au aflat si ei ce inseamna internetul dar nu stiu sa utilizeze cratima …de apa si sapun …nici nu mai zic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: