The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

Revizionism despre Sibiu in decembrie 1989: si in presa pro-FSN si in presa anti-FSN din 1990 (cazul Angela Bacescu)

Posted by romanianrevolutionofdecember1989 on April 15, 2010

Pentru intelectualitatea romana exista un puternic mit–sustinut dogmatic pana astazi si de catre profesori din occident ca Tismaneanu, Gallagher, si Deletant–ca in anul 1990 au existat doua prese, presa buna–anti-Iliescu, anti-FSN, pro-fenomenul Piata Universitatii si presa rea–pro-Iliescu, pro-FSN, si anti-fenomenul Piata Universitatii.  Bine, dar in ceea ce priveste evenimentele din decembrie 1989, presa din 1990 a fost mult mai complicat–mai ales in legatura cu ceea ce a facut sau n-a facut Securitatea in decembrie 1989.  Iata un exemplu elocvent:  articolul ziaristei Angela Bacescu, prima data in revista Zig-Zag, ziar de opozitie, nr. 15 19-26 iunie 1990 “Adevarul despre Sibiu” (p. 8), si reprodus doua luni mai tirziu, in totalitate, si linia sa despre decembrie 1989 nu s-a schimbat deloc dupa mutarea sa, in revista Romania Mare, ziar chiar finantat de regimul Iliescu si clar anti-opozitie, nr. 16 21 august 1990, pp. 4-5.

Subiectul este important:  Sibiu, Printisorul, Nicu Ceausescu, securistii, si Aristide Dragomir…

Iata pentru doamna Angela Bacescu, de la bun inceput, teroristii n-au existat, au fost numai “asa-zisi,” imaginari, sau fantome [vezi de exemplu articolul dinsei din aprilie 1990 tot la zig-zag https://romanianrevolutionofdecember1989.wordpress.com/2010/03/30/dupa-20-de-ani-adevarul-vinde-minciuni-fabricate-de-catre-fosta-securitate-angela-bacescu-aprilie-1990/]…

Oare de ce?  Cum a scris altcineva, cum era atit de bine (dez)informata doamna Angela Bacescu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: