The Archive of the Romanian Revolution of December 1989

A Catch-22 December 1989, Groundhog-Day Production. Presenting the Personal Research & Scholarship of Richard Andrew Hall, Ph.D.

CC-ul in zilele fierbinte (decembrie 1989)

Posted by romanianrevolutionofdecember1989 on December 24, 2010

(punct de vedere strict personal)

https://romanianrevolutionofdecember1989.wordpress.com/2010/12/21/marturii-intre-1990-si-1992-din-zilele-fierbinte-in-cc-ul-decembrie-1989-doru-teodor-maries-mircea-boaba-sergiu-tanasescu-si-ernest-maftei/

http://www.romanialibera.ro/multimedia-video/colonelul-iordan-radulescu-despre-21-12-1989-210585.html

Recomand aici interviul acesta (ziarista este Ondine Gherghut)

Iata cateva puncte interesante:

min. 16:30-17:30 arestarea enigmaticului Nica Leon (iata scrisoarea lui mai sus, aparut in ziarul canadien The Globe and Mail pe 20 decembrie 1989 https://romanianrevolutionofdecember1989.wordpress.com/2010/12/21/21-decembrie-the-dictatorship-you-are-accustomed-to-is-experiencing-technical-difficulties-please-stand-by/) in subsolul CC, transmitand indicativul “Granitul/rama trei” (pentru o referire pe Internetul…Cine este “rama” trei
“Ati fost voi la baricade. Stii macar din ce s-a construit baricada de la Universitate”, l-a intrebat Nica pe revolutionarul Cristian Iliescu. “Rama trei, esti rama trei ma. Directia V scrie pe tine. Faci parte din fosta retea <> a lui Iulian Vlad”, a strigat un revolutionar la Nica Leon —  http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1202849974


În mijlocul scandalului, Nica Leon a înrebat ziariştii prezenţi care asistau râzând: “De ce a fugit Ceauşescu cu elicopterul? De ce nu s-a dus în subsol, în adăpostul antiatomic, unde avea telefoane şi tot ce vroia? Eu ştiu!”.

“Păi de ce nu îţi scrii memoriile, frate?!”, l-a luat peste picior din nou Cristian Iliescu.

Leon, însă, nu s-a lăsat perturbat de ironia fostului său coleg. “M-aţi pedepsit cu conspiraţia tăcerii”, le-a reproşat Leon ziariştilor.

CPUN-istul cu ochelari şi geacă neagră de piele a intervenit din nou: “Nica Leon vorbea cu «Granitul», adică cu Iulian Vlad, la Revoluţie”.

Cristian Iliescu a completat şi el, adresându-se lui Nica Leon: “La Revoluţie, tu l-ai chemat pe şeful Miliţiei Capitalei”.

Leon i-a replicat: “Poate tu ai chemat”. http://stiri.kappa.ro/politica/13-02-2008/majoratul-cpun-sarbatorit-cu-injuraturi-intre-un-vierme-criminal-si-o-puslama-165746.html

———————————————-

intervalul 27:30-38:30 despre Lazarescu Florea si Nae Octavian (Directia V-a a Securitatii) si 46:30 Nica Leon

revista Timpul (redactor:  Raoul Sorban), februarie-martie 1991…e vorba, se crede, de Maiorul Aurel David (Dir. V-a) [Marturie la dosarul “Teroristi”]

——————————————————————

min 41:45 despre armele Stecikin

pentru o perioada scurta in 1991 s-au interesat oameni in expertiza balistica…unul dintre ei a fost “Gh. Simionica” (revista “Strict Secret” ianuarie 1991)…de multi ani, fiindca n-a aparut mai mult in presa romaneasca, credeam ca era vorba de un “nom de plume”…dar recent am constatat ca intr-adevar e vorba de un om, avocatul Gheorghe Simionica, care a scris un manuscris foarte interesant–disponsibil, din pacate, incomplet, pe internetul…se pare ca n-a fost niciodata publicat…ce pacat!…si atat de tipic…

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/rev89/simionica/manuscris/

Atentie, in special, la USLA, Stetikin/Stecikin, si “seviciu 150 Directia V-a a Securitatii”…

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/rev89/simionica/manuscris/docs/cap2.htm

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/rev89/simionica/manuscris/docs/cap3_1.htm

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/rev89/simionica/manuscris/docs/cap3_4.htm

————————————————-

relatarea colonelului Iordan Radulescu se confirma prin marturia mai veche a lui Sergiu Tanasescu:

4 Responses to “CC-ul in zilele fierbinte (decembrie 1989)”

 1. manoliu valentin said

  Priviti pentru ce a fost LOVITURA DE STAT in ROMANIA.

  ESTE CRIZA, DAR AVEM BANI SA FINANTAM ASOCIATII ALE MINORITATILOR STRAINE SA NE UCIDA SI SA NE INFOMETEZE din GUVERNUL SI PARLAMENTUL ROMANIEI.

  Pardon, era sa uit si asociatia REGELUI KAKAT MIHAI YACHT CLUBUL REGAL ROMÂN cu peste 100 de milioane de euro anual, cel care a IMPLEMENTAT COMUNISMUL IN ROMANIA si a fabricat doua LOVITURI DE STAT IN ROMANIA 1944 prin arestarea si impuscarea lui ANTONESCU si 1989 prin arestarea si impuscarea lui CEAUSESCU.

  Cel care a facut confiscarea caselor in ROMANIA, adica NATIONALIZAREA CASELOR in 6 martie 1945 prin decret regal.

  Cel care a infiintat TRIBUNALUL POPORULUI pentru condamnarea romanilor care au luptat pe front impotriva RUSIEI IN 11 IULIE 1945, tot prin decret regal, adica ROMANI CONDAMNATI LA MOARTE PENTRU CRIME IMPOTRIVA UMANITATII, dar ce fac jidanii spurcati de peste 80 de ani, in VIETNAM, IRAK, AFGANISTAN, JUGOSLAVIA, KOSOVO, nu sunt CRIME IMPOTRIVA UMANITATII?

  cel care a DEPORTAT ROMANI IN SIBERIA BOLSEVICA prin decret emis de CASA REGALA, iar cei care se opuneau deportarilor sau se impotriveau implantarii COMUNISMULUI in ROMANIA erau condamnati la moarte sau la ani grei de puscarie.

  Bugetul SGG, suplimentat cu 23 milioane lei pentru organizatii apartinand minoritatilor. UDMR, principalul beneficiar
  de D.G. HotNews.ro
  Vineri, 24 decembrie 2010, 21:29 Actualitate | Politic

  Executivul a suplimentat cu 23 de milioane de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru finantarea asociatiilor minoritatilor nationale, cea mai mare suma, 5,7 milioane de lei, revenind Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), printr-o hotarare de guvern publicata vineri in Monitorul Oficial, relateaza Agerpres.

  Conform HG adoptate in sedinta de joi, pe locul doi in topul alocarilor de fonduri este Uniunea Ucrainenilor din Romania, care primeste 5,3 milioane de lei, urmata de Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania, cu 2,48 milioane de lei.

  Cele mai reduse alocari de fonduri prin aceasta hotarare de guvern le revin Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa si Uniunii Democrate a Slovacilor si Cehilor din Romania, cate 10.000 de lei. Printre sumele cele mai mici sunt si fondurile primite de Uniunea Armenilor din Romania, 220.000 de lei.

  Banii, prevazuti in bugetul pe anul 2010, provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si sunt destinati “sprijinirii organizatiilor cetatenesti apartinand minoritatilor nationale altele decat cele care primesc subventii de la bugetul de stat”, se mai arata in actul normativ.

  Aoleu, Pardon este criza si trebuie sa fim SOLIDARI CU EVREI, MAGHIARI SI ALTE NATIONALITATI SI TREBUIE SA LE INTRETINEM CA PE PLOSNITE SA NE SUGA SANGELE SI SA NE DISTRUGA pentru ca asa vor SIONISTI-SATANISTI DIN AMERICA IMPERIALISTA CRIMINALA SI TERORISTA.

  PRM si VADIM TUDOR SUNT ATACATI SI DISTRUSI PENTRU CA SEMNALEAZA ACESTE NENOROCIRI, JAFURI SI DEZASTRE SIONISTE IN ROMANIA.

  Aoleu si Pardon sunt COMUNISTI, dar UDREA, BOC, BASESCU, OPREA, VIDEANU, CRISTIAN PREDA si alti nu sunt COMUNISTI?

  DA, dar ei arunca cu sticle incendiare in aramata politie si institutiile statului alaturi de GDS si RADIO EUROPA LIBERA SI STRIGA de 20 de ani
  JOS COMUNISMUL

  FARA COMUNISTI,
  dar distrug si jefuiesc romania si lupta pentru exterminarea poporului ROMAN la ordin sionist satanist -FMI din AMERICA si aduc la studii gratuite cetateni straini sa inlocuiasca romani in institutiile statului pentru a lupta impotriva statului ROMAN si impotriva jurnalistilor si presei care semnaleaza aceaste nenorociri sioniste sataniste in ROMANIA.

  PARDON, PRESA LUPTA IMPOTRIVA SECURITATI NATIONALE.

 2. […] despre “Granitul” cititi si povestea lui Nicu Leon aici… https://romanianrevolutionofdecember1989.wordpress.com/2010/12/24/cc-ul-in-zilele-fierbinte-decembrie… […]

 3. […] approx. min 3:42 The enigmatic Nica Leon, makes an interesting claim that those around him did not originally react to his shout against Ceausescu on 21 December 1989 during Ceausescu’s address from the balcony of the CC because they were used to and anticipating the usual pro-Ceausescu chant (for more on Nica Leon…see https://romanianrevolutionofdecember1989.com/2010/12/24/cc-ul-in-zilele-fierbinte-decembrie-1989/) […]

 4. […] https://romanianrevolutionofdecember1989.com/2010/12/24/cc-ul-in-zilele-fierbinte-decembrie-1989/ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: